Ízre és látványra üdítő, egyszerű és gluténmentes.
Tészta
- 150 g mandula, lisztté darálva
- 150 g barna rizsliszt
- 100 g zabpehelyliszt
- ¼ tk só
- 2 ek méz
- 4 ek víz
Krém
- 3 ek kukoricakeményítő
- 1 tk agar-agar
- ½ tk kurkuma (szín)
- 3 ek méz
- 20 csepp stevia
- 500 ml mandulatej
- 120 ml citromlé
- reszelt citromhéj
Tészta
- A száraz anyagokat keverjük össze, majd a vízzel gyúrjunk belőle gyurmaszerű, jól nyújtható tésztát.
- Gyűrjünk puhára egy sütőpapírt, és nyújtsuk ki rajta a tésztát kb. 30 cm átmérőjű körre.
- Tegyük a kinyújtott tésztát a papírral együtt egy 23 cm-es pite formába, szurkáljuk meg villával, és 180oC-on süssük 30 percig.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a tölteléket beletesszük.
Krém
- A keményítőt, az agar-agart, a kurkumát és a mézet oldjuk fel egy kevés folyadékkal, majd adjuk hozzá a többi összetevőt. Forraljuk fel folyamatosan keverve, és főzzük gyöngyözve 1 percig (ne tovább).
- Öntsük a krémet a pitetésztába, és hagyjuk megdermedni legalább 1 órán át szobahőmérsékleten. Utána hűtőbe téve még egy kicsit keményedik a krém.