Citromos pite

Ízre és látványra üdítő, egyszerű és gluténmentes.

Tészta

  • 150 g mandula, lisztté darálva
  • 150 g barna rizsliszt
  • 100 g zabpehelyliszt
  • ¼ tk só
  • 2 ek méz
  • 4 ek víz

Krém

  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 1 tk agar-agar
  • ½ tk kurkuma (szín)
  • 3 ek méz
  • 20 csepp stevia
  • 500 ml mandulatej
  • 120 ml citromlé
  • reszelt citromhéj

Tészta

  • A száraz anyagokat keverjük össze, majd a vízzel gyúrjunk belőle gyurmaszerű, jól nyújtható tésztát.
  • Gyűrjünk puhára egy sütőpapírt, és nyújtsuk ki rajta a tésztát kb. 30 cm átmérőjű körre.
  • Tegyük a kinyújtott tésztát a papírral együtt egy 23 cm-es pite formába, szurkáljuk meg villával, és 180oC-on süssük 30 percig.
  • Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a tölteléket beletesszük.

 

Krém

  • A keményítőt, az agar-agart, a kurkumát és a mézet oldjuk fel egy kevés folyadékkal, majd adjuk hozzá a többi összetevőt. Forraljuk fel folyamatosan keverve, és főzzük gyöngyözve 1 percig (ne tovább).
  • Öntsük a krémet a pitetésztába, és hagyjuk megdermedni legalább 1 órán át szobahőmérsékleten. Utána hűtőbe téve még egy kicsit keményedik a krém.

Még több írás:

Blog

Kérdése van?

Szeretettel várjuk megkeresését!

    Intézményünkben a testi és lelki egészség egységének megalapozását hatékony gyógymódokkal, kezelésekkel és személyes beszélgetésekkel támogatjuk. Célunk az egészséges életmód alapelveinek tanítása és gyakorlati alkalmazása.
    Tovább a programokhoz
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram